نقشه کشی تاسیسات
آشنایی با نقشه کشی تأسیسات مکانیکی
آموزش نقشه کشی تأسیسات بهداشتی :
برای ترسیم نقشه های تأسیسات بهداشتی ضمن آشنایی با نمادهای لوازم بهداشتی ساختمان ابتدا جانمایی این لوازم در گروه های بهداشتی ساختمان مانند آشپزخانه، حمام، توالت و دستشویی تعیین می گردد و پس از آن نحوه ترسیم لوله کشی آب سرد و آب گرم، برگشت آب گرم مصرفی و لوله کشی فاضلاب، هواکش و آب باران شرح داده خواهد شد.
جانمایی لوازم بهداشتی :
نمادهای لوازم بهداشتی و لوازم آشپزخانه:
در جدول ۱ــ۱ نمادهای لوازم بهداشتی و لوازم آشپزخانه آورده شده است.
جانمایی لوازم بهداشتی و لوازم آشپزخانه:
برای جانمایی وسایل بهداشتی و لوازم آشپزخانه رعایت نکات زیر پیشنهاد می شود:
۱ــ یخچال، اجاق گاز و سینک ظرف شویی بهتر است با فاصله ٔلازم از یکدیگر قرار گیرند
۲ــ هرگاه سه وسیله اصلی آشپزخانه یعنی یخچال،ظرف شویی و اجاق گاز با یک خط فرضی به یکدیگر وصل شوند مثلثی به وجود می آید که عمدهٔ کار آشپزخانه در آن انجام می شود. این مثلث به مثلث کار مشهوراست.
شکل ۳ــ۱ چند نمونه از جانمایی وسایل آشپزخانه را که با توجه به رعایت مثلث کار صورت گرفته نشان می دهد.
۳ــ اجاق گاز نباید در نزدیک پنجره قرار گیرد (شکل۴ــ۱).
۴ــ در صورت استفاده از آب گرم کن یا شوفاژ دیواری آن ها را در آشپزخانه قرار می دهند. برای جانمایی آب گرم کن و شوفاژ دیواری فضایی انتخاب می شود که دسترسی به دودکش آسان باشد (شکل ۵ ــ۱).
۵ــ جانمایی لوازم بهداشتی و آشپزخانه بایستی به صورتی انجام گیرد که مانع از باز و بسته شدن عادی در و پنجره های ساختمان نشود.پهنای تقریبی وسایل بهداشتی و لوازم آشپزخانه در جدول ۶ــ۱ آورده شده است عمق این لوازم ۵۰تا۰۶ سانتی متر است.
در شکل ۷ــ۱ نحوه جانمایی لوازم آشپزخانه با مقیاس ۵۰/ ۱ نشان داده شده است.
لوازم بهداشتی که در حمام نصب می شوند عبارتند از: ۱ زیردوشی ۲ وان ۳ کف شوی ۴ توالت فرنگی – ۵ – روشویی با توجه به بزرگی حمام و نظر طراح می توان از یک یا چند وسیله نامبرده استفاده کرد.
در شکل ۹ ۱ جانمایی وان و زیردوشی نشان داده شده است.